Maandtaak is leren op niveau

 
MAANDTAAK is een moderne digitale methode voor wereldoriëntatie en is voornamelijk opgebouwd rond de vakgebieden  aardrijkskunde, geschiedenis  en  natuur
 
   
 
Onlangs is de nieuwe versie van Maandtaak online gegaan. Bekijk de presentatie en gebruikershandleiding voor een eerste kennismaking. 
 
   
De redactie van Maandtaak was in mei 2015 op werkbezoek in het Midden-Oosten. Lees hier de reisverslagen. Tevens kunt u zien welke uitgangspunten de redactie van Maandtaak heeft overgenomen uit de publicatie van de Inspectie van het Onderwijs n.a.v. een landelijk onderzoek over wereldoriëntatie in het primair onderwijs.

 

 De leerlingen maken voor de verwerking gebruik van werkbladen, muurkranten, collages etc. Als extra mogelijkheid kan er ook gebruik worden gemaakt van Prezi, Bubbl, Glogster en andere Web 2.0 Tools.
 

 

Breed inzetbaar

De methode is door leerkrachten en leerlingen onbeperkt te gebruiken op computers en tablets die beschikken over een internetverbinding. Na aanvraag van een schoollicentie kunt u de lessen thuis rustig voorbereiden en kunnen de kinderen thuis verder werken aan hun opdrachten. In tegenstelling tot de methodes die worden aangeboden in Basispoort kunnen de kinderen met Maandtaak zelfstandig thuis verder werken. De site van Maandtaak is niet geblokkerd d.m.v. een vaststaand ip-adres. Afhankelijk van de niveaus en verwerkingsopdrachten kunnen er werkbladen worden gekopieerd, of gaan de leerlingen geheel individueel en digitaal aan het werk. Voor de leerkrachten is er een aparte handleiding beschikbaar, die per les is uitgewerkt. Hierin vindt u alles wat u nodig heeft om uw les goed voor te bereiden op het gebied van lesopbouw, differentiatiemogelijkheden, verrijkingsstof, toetsen, antwoordenbladen, achtergrondinformatie, huiswerkbladen, digitaal schoolbord enz.

Kijk hier om te zien hoe OBS De Klimroos in Utrecht met het project "De zaakvakken LOS" o.a. met de inzet van Maandtaak de provinciale onderwijsprijs 2013 heeft gewonnen. De volgende stap is de nominatie voor de landelijke onderwijsprijs.

Huiswerk, voortgang en toetsing

De leerlingen ontvangen aan het eind van iedere week een huiswerkblad. De leerstof wordt aan het eind van iedere maand getoetst. Verwerkte opdrachten worden vastgelegd op het registratieformulier dat iedere maand kan worden uitgeprint, of in een digitale portfolio kan worden opgenomen.

Kerndoelen 

Maandtaak is ontwikkeld rond de kerndoelen voor het primair onderwijs. Afhankelijk van leerkracht en leerling zal dit bij verschillende vakgebieden zelfs nog veel verder gaan. Het maandelijkse aanbod van de opdrachten zal voor alle betrokken snel een lage drempel blijken te zijn, waardoor een uitwisseling van school en thuiswerkplek verdere interesses zullen aanboren. "Mogen wij thuis verder gaan," is dan ook een regelmatig terugkerende kreet.

 

Ontwikkeld voor en door het onderwijs

Maandtaak is een aantal jaren geleden ontstaan als mega-verzameling van educatieve werkbladen, lesbrieven, links en opdrachten voor groep 7 en 8, bijeengebracht door mensen met ruim twintig jaar onderwijservaring. Later zijn ook de groepen 5 en 6 hieraan toegevoegd. De laatste twee jaar heeft Maandtaak als digitale methode voor wereldorientatie proefgedraaid in de groepen 5 t/m 8 op inmiddels meer dan 40 basisscholen in heel Nederland. Maandtaak is in die periode steeds verder uitgebouwd, getoetst, verfijnd, aangepast en geprofessionaliseerd tot een totaalmethode met een website, die speciaal op maat is gemaakt voor het onderwijs. Scholen merken dat Maandtaak een methode is die in de praktijk is ontstaan en daardoor zeer goed aansluit bij leerkracht en leerling.

Licentiekosten per jaar

We zijn ons ervan bewust dat Maandtaak in verhouding tot andere methodes goedkoop is. Voor het gebruik van Maandtaak betaalt u slechts € 75,- per groep per jaar. Dat kan omdat we alles in eigen beheer ontwerpen en uitgeven.

Verdere kennismaking

We hopen in deze korte omschrijving uw interesse gewekt te hebben en nodigen u van harte uit om onze website vrijblijvend te bezoeken. Voor specifieke vragen, aanvullende informatie, het aanvragen van een licentie, of een gratis proefmaand kunt u altijd contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken. .

 

Inschrijven

Ben je geintresseerd in Maandtaak? Of wil je meer informatie? Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact op!

Vul een naam in Vul een telefoonnummer in Vul een (geldig) e-mailadres in

© 2012 - 2019 Van den Heuvel Educatief Disclaimer Sitemap Contact

Ontwerp: Pachdesign Realisatie: BOBE